Betekenisvolle paginatitels

Gepubliceerd op: 27 juni 2022

Geplaatst in: Inclusief publiceren contextLeesbaarheid

Redactie

Dedicon

Maak onderscheidende titels voor webpagina’s en vensters

Een paginatitel is de titel die je in de zoekresultaten van Google ziet. Dit is dus iets anders dan de titel die je op de pagina bovenaan ziet staan. Deze titel wordt de header of de koptitel (H1) van de pagina genoemd. De paginatitel van je webpagina of site staat altijd bovenaan in je browservenster.

Principe WCAG begrijpelijk
Voor wie ontwikkelaar
Uitvoering redelijk snel
Prioriteit hoog

Deze paginatitel moet een duidelijke, korte en unieke titel zijn die het onderwerp en doel van de pagina beschrijft. De pagina is in (technische) code gemarkeerd. Dit geldt voor pagina’s van websites en vensters van computerprogramma’s.

Hoe controleer je het?

Resultaat

  • Blinde en slechtziende mensen kunnen met hulptechnologie webpagina’s en vensters makkelijker onderscheiden.
  • Gebruikers slaan webpagina’s op bij hun favorieten. Unieke, betekenisvolle titels maken het makkelijk om de favorieten te onderscheiden.
  • Zoekmachines gebruiken titels om webpagina’s te identificeren. Unieke en betekenisvolle titels verbeteren dan ook de vindbaarheid van je webpagina.

Voorbeeld

Deze tip is gebaseerd op de invalshoeken die aan bod komen in de gids Maak open! Deze gids bevat tien oogpunten voor inclusief ontwerpen. Als ontwerper, schrijver of uitgever heb je een eigen invalshoek, jouw lezers hebben die ook.

Snelstartgidsen

Praktische tips voor toegankelijk publiceren

Toegankelijke informatie. Het lijkt lastig te realiseren, maar dat valt reuze mee. Deze gidsen bevatten elk tien handvatten voor eenvoudige oplossingen. Kleine oplossingen kunnen namelijk al een groot effect hebben.

Bestel gedrukte gidsen Download PDF Doe mee!    Download PDF Maak open! Download PDF Check dit!    Download PDF Bekijk het! 

 

Volgende artikel

Heb je een vraag?

Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op en wij proberen hem zo snel mogelijk te beantwoorden.

E-mail