Inspiratie

Toegankelijk publiceren voor iedereen
Wat is de motivatie van uitgevers om informatie toegankelijk te maken aan de bron? Zitten er financiële voordelen aan vast of is het gewoon verplicht? En wie heeft er baat bij toegankelijke informatie aan de bron? Is het voor mensen met een visuele beperking of heeft iedereen voordeel bij toegankelijke informatie? Laat je inspireren door mooie voorbeelden uit de praktijk en lees wat het betekent voor iemand die afhankelijk is voor toegankelijke informatie aan de bron.

Bij Uitgeverij Deviant zit toegankelijk publiceren in het DNA

Uitgeverij Deviant is een uitgeverij waar alles onder één dak plaatsvindt.

Met kleine stapjes maken we samen informatie toegankelijk

Praktische voorbeelden tijdens de kennissessie bij de Mediafederatie. 

Toegankelijkheid en bewustwording en de voordelen voor iedereen

Toegankelijkheid gaat niet alleen over technologie en het afvinken van lijstjes met richtlijnen. 

Toegankelijk publiceren makkelijker dan ooit

Het niet altijd even eenvoudig om informatie op een makkelijke manier toegankelijk te maken. Met WordToEPUB lijkt daar nu een einde aan te komen.

Vergrotingssoftware in de praktijk

Zeer slechtzienden maken vaak gebruik van vergrotingssoftware. In een korte video laten we je meer zien over de werking van deze software in de praktijk.

De mogelijkheden van EPUB3

Een EPUB3 is in basis toegankelijk. In deze video worden de mogelijkheden besproken.

Dyslexie en bronbestanden

Wat kunnen uitgeverijen al doen aan het bronbestand als het gaat om dyslexie? Een didactisch specialist vertelt er meer over in de video.

Dyslexie en voorleeshulp

Mensen met een leesbeperking zoals bijvoorbeeld dyslexie, kunnen gebruik maken van een voorleeshulp. In deze korte video meer uitleg over de voorleeshulp.

Digitale toegankelijkheid en hulpmiddelen

In deze video meer informatie over digitale toegankelijkheid en het gebruik van hulpmiddelen door mensen met een visuele beperking.